Een Thaise massage

shutterstock_132434978-e1422046298299Thaise massages zijn de oudste massagevorm ter wereld. Behalve op het lichamelijke richten ze zich ook op het spirituele en is het de bedoeling om het lichaam en geest in balans te brengen. Men zag ziekte of spierpijn als een teken van onbalans en er werden specifieke massagetechnieken gebruikt als geneeswijze.

De techniek die meer dan 2500 jaar oud zou zijn, werd benvloed door Chinese en Indiase massagevormen en heeft ook houdingen die aan yoga doen denken. Het is een stevige en ietwat hardere massagetechniek waarbij de masseur of masseuse zich richt op de energiebanen van de persoon die gemasseerd wordt. Er wordt met de armen, ellebogen, knien, voeten en zelfs het hele lichaam stevig gedrukt en gekneed en ook rek- en strekbewegingen zijn belangrijk.

In tegenstelling tot de ontspanningsmassage, blijft de gemasseerde bij een Thaise massage niet de hele tijd stil liggen. Het lichaam wordt in bepaalde posities gebracht die hun oorsprong vinden in yoga. De spieren worden n voor n gekneed en bewerkt tot de spanning verdwenen is. Ledematen worden gebogen en uitgerekt en ook de rug moet in een soepele kromming kunnen bewegen. Traditioneel begint een Thaise massage bij de voeten en eindigt bij het hoofd.

Nog een verschil met de meeste Europese massagevormen is dat de gemasseerde tijdens een Thaise massage gekleed blijft en er geen olie gebruikt wordt. Meestal ligt de persoon neer op een dunne matras of matje. Het is belangrijk om loszittende en comfortabele kledij te dragen.

Deze vorm van massages verhelpt niet alleen lichamelijk en psychische klachten, het helpt ook om klachten te voorkomen. De bloedsomloop en het lymfesysteem worden gestimuleerd waardoor energie vrijkomt in het lichaam, de spieren en de geest. Vooral chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten, hoofdpijn en stijve spieren zijn gebaad bij een Thaise massage. Bij sommigen kan het zelfs helpen om depressieve gedachten te verminderen en de spiritualiteit te vergroten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *