Een sportmassage

massage2Een sportmassage is een vorm van masseren die zich erop richt de spieren van iemand die aan topsport of hobbymatig met sport bezig is, in topvorm te houden. Er zijn verschillende redenen waarom een sportmassage gebruikt kan worden:

  • Het opwarmen van de spieren voor een wedstrijd
  • Spieren en gewrichten soepel houden voor een optimale prestatie
  • Sportprestaties verbeteren dankzij een optimale wendbaarheid en stabiliteit
  • Blessures voorkomen
  • Het herstel van een kwetsuur bevorderen

Sportmasseurs mogen eerste hulp bieden bij blessures op het sportveld om zo de kwetsuur direct te behandelen of ervoor te zorgen dat de sporter nog verder kan gaan met de wedstrijd. Ook kunnen ze een functieonderzoek doen van de spieren en gewrichten na een blessure om te beslissen of iemand weer aan het sporten mag of niet. Daarnaast kan een sportmasseur tape of bandages aanbrengen ter ondersteuning van een klacht of kwetsuur.

Maar de belangrijkste taak van een sportmasseur is natuurlijk het geven van de massage zelf. Tijdens een sportmassage wordt de aandacht meestal gericht op één of meerdere lichaamsdelen die de sporter last bezorgen. Maar het is ook mogelijk dat het hele lichaam onder handen genomen moet worden. Met behulp van de juiste technieken en druk op de spieren en weefsels in kwestie, worden de spieren en gewrichten soepel gehouden. Spiervermoeidheid, als gevolg van lichamelijke inspanning, wordt verminderd en de bloedcirculatie wordt verbeterd. Ook kan de massage helpen om afvalstoffen uit het spierweefsel te verwijderen.

Regelmatig een sportmassage ondergaan kan niet enkel de prestaties verbeteren en blessures voorkomen, het helpt ook het herstel te versnellen en zorgt ervoor dat een sporter sneller recupereert na een intense inspanning. Tenslotte heeft het een gunstig effect op het lichaam en geest, waardoor de persoon zich meer ontspannen en fitter zal voelen. Een andere effectieve manier om te ontspannen is met online Roulette Spelletjes om de aandacht even helemaal op iets anders te richten.

Opgelet!

Tenslotte nog een kleine waarschuwing: een sportmassage mag nooit gegeven worden in de eerste dagen na een spierscheur, bij een ontsteking of bij een huidwonde.