Een ontspanningsmassage

iStock_000017846096XSmallDat een ontspanningsmassage er vooral op gericht is om het hele lichaam tot rust te brengen, weet je waarschijnlijk wel. Maar er is meer, een massage kan niet enkel de spieren ontspannen en blokkades doen verdwijnen. Even een momentje voor jezelf nemen om je enkel op je lichaam en de aanrakingen te richten, kan ook de geest tot rust brengen. Je voelt de stress zo van je afglijden en vergeet even al je zorgen tijdens een deugddoende massage.

Tijdens een ontspanningsmassage wordt meestal het hele lichaam gemasseerd, door middel van hardere en zachtere knijpbewegingen. Maar er kan ook gekozen worden voor een massage van bepaalde lichaamsdelen, zoals de rug, schouders en nek bijvoorbeeld. Het is belangrijk om de juiste druk op de juiste plekken te gebruiken en dat is voor iedereen anders. De masseur of masseuse moet rekening houden met elke klant en als gemasseerde kun je zelf aangeven welke plekken wat meer aandacht verdienen. Meestal neem je plaats op een massagetafel of een zachte matras, zodat je comfortabel kunt genieten.

Een ontspanningsmassage kan zowel met als zonder olie gebeuren, met (verwarmde) olie is de sensatie nog zo aangenaam. Laat zeker weten aan de masseur of masseuse als je allergisch bent aan bepaalde producten, zoals noten, zodat er een geschikte massageolie gekozen kan worden en olie op basis van noten vermeden kan worden. Er bestaan tal van verschillende massageoliƫn met elk hun eigenschappen en specifieke geur.

Voor een professionele massage ga je naar een massagesalon waar ervaren masseurs en masseuses de juiste technieken gebruiken om jouw spieren helemaal te ontspannen. De juiste sfeer, gedimd licht en eventueel kaarslicht, kan ook een groot verschil maken. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om thuis zelf aan de slag te gaan en je partner of een vriend(in) te masseren. Dat is erg leuk en kan de persoon tot rust brengen, maar om probleemzones aan te pakken of blokkades weg te werken, ga je beter bij een expert langs.